Hem

Grundserien i Sydsvenska Rallycupen avslutades med Rally Blekinge

Drygt 150 ekipage gav sig ut på de 58 km SS som arrangören av Rally Blekinge erbjöd. Motorklubbarna i Asarum och Olofström upprepade sitt succéartade samarbete från förra året och bjöd på en bana med sex sträckor på bästa tänkbara Blekingevägar.

Rallyt var sista tävlingen i årets grundserie och också sista chansen att placera sig både i de fyra prispottslistorna och att kvalificera sig för finalen den 29 oktober i Växjö.

I R4/4WD försvarade Ingvar Andersson, Hässleholm sitt försprång och tack vare att Ola Schön, Tomelilla kom trea så kunde han hålla undan för dagens segrare Stoffe Nilsson, Hässleholm i den totala listan. Dessa tre kompletteras av Mikael Wehlin, Hässleholm i finalen. Lite av ett klubbmästerskap för Hässleholm!

I R3 klassen krympte Viktor Karlssons, Nybro ledning från 15 till 5 poäng före Mattis Olsson, Gullabo och med Thomas Grönberg, Oskarshamn som trea. I denna klass går alla utom en av de 25 första till finalen. Enligt regelverket skall man ha startat i minst fyra tävlingar för att få vara med i finalen vilket innebär att den för tillfället billöse David Pettersson, Asarum blir inbjuden. Det brukar lösa sig med bil för David, så säkert även denna gång.

R2 klassen var redan avgjord vilket var tur för Filip Håkansson, Asarum som oturligt tog in vatten efter en landning i en å. Bilen inte mycket skadad men elektronik och vatten är ingen bra kombination men vi hoppas på bra torkväder fram till finalen där R2 ekipaget tävlar tillsammans med R3.

I den jämna sammanslagna prispottslistan för standardklasserna och C-förare R3 tog Magnus Sigvardsson, Hörby med sin seger i Grupp E steget till första platsen och de 10.000 kronorna som blev belöningen. Bara tio poäng skiljer ner till tvåan Robin Liljegren, Karlskrona. Erik Ohlsson, Gullabo som ledde inför Rally Blekinge kom inte i mål, en dubbelpunktering gjorde att han ramlade ner till sjätte plats i listan. Ur denna prispottslistan går 35 ekipage till finalen fördelade på följande sätt, R1a/Grupp E 13 stycken, 18 stycken i R1b/VOC och 4 stycken från C-förare R3.

Ifrån Ungdomsklassen går fyra ekipage vidare. Victor Hansen, Hörby och Isac Nordström, Kullings får sällskap med Hampus Ströbeck, Höör och Kevin Gustavsson, Asarum

Nu ser vi alla fram mot final och prisutdelningsfest i Hovmantorp den 29 oktober