Hem

Mattias Erelt snabbast i Sydrallyt

Samtidigt som SM-tävlingen South Swedish Rally i helgen avgjordes med Älmhult som centralort kördes också Sydsvenska Rallycupens standardklasser en deltävling i cupen. Specialsträckorna 9 till 11 i SSR avslutades med ett besök av dessa.

Det är inte ofta men det händer ibland och Sydrallyt var ett sådant tillfälle. B-föraren Mattias Erelt/Oscar Almqvist, Wäxjö är snabbast av alla i standardklasserna. Dryga halvminuten före Jacob Johannesson/Anette Pettersson, Gullabo i klassen är en odiskutabel framgång. Men även alla A-förare fick ge sig denna dag. Ettan Patrik Fredriksson/Per Wiksten, Fryksdalen och tvåan Henrik och Ida Levin, Hörby var 2,8 respektive drygt åtta sekunder efter Mattias.

I Ungdomsklassen förutsågs en duell mellan Emil Friman/Jörgen Samuelsson, Velanda och Marcus och Mikael Persson, Trollhättan. Emil tappade sex sekunder direkt på SS1 men tog tillbaka 6,8 sekunder på SS2. Så inför SS3 skiljde 0,8 sekunder. När sen Marcus tappade helt på SS3 kunde segern sammanfattas till 48 sekunder. En bra dag på jobbet för Emil och Jörgen.

I C-förarklassen i Volvo Original/Grupp F blev det Skillingaryds MK på alla tre pallplatserna. Oscar Karlsson med storasyster Nellie Karlsson i högerstolen vann klassen med 14,9 sekunder före klubbkamraterna Johannes Josefsson och Johan Pettersson. Patrik Tallåker körde in på en tredje plats tillsammans med Emilia Sjöberg, sju sekunder efter Johannes och Johan.

– Målet för dagen var att landa på pallplacering för att få med oss bra med poäng i Sydsvenska Rallycupen, berättar Oscar. Vi startade starkt på SS1 som var 8,5 km och kör in en sträckseger med 9,8 sekunder. Vinner sen också SS2 och inför SS3 kände vi att ledningen var stor nog att kunna backa av några steg och mest köra på säkerhet för att kunna ta hem seger! De gjorde vi och segermarginalen blir tillslut nästan femton sekunder!

I Grupp E för C-förare var för dagen Johan Widerberg/Peter Olsson, Simrishamn mest taggade. Två sträcksegrar gjorde att segermarginalen till Per Johansson/Tobias Wingårdh, Kind blev strax över tjugo sekunder.

I den sammanslagna A/B-klassen i Grupp E var Jesper Larsson/Erika Ledin för dagen långt före övriga och tog en klar seger. Keith och Jane Wennberg, Skillingaryd började lite trögt men med två avslutande sträcksegrar över Erik Sundqvist/Max Salomonsson, Ljungby blev Keith bäste B-förare och tvåa i den sammanslagna klassen efter Jesper.

Efter Sydrallyt fortsätter nu SSRC med att klasserna 4WD och 2 WD samlas den 29 juni då Wäxjö MS bjuder in till Dackefejden. Därefter kan sammanräkning för att se vilka som har de två bästa resultaten efter vårens tre tävlingstillfällen och då ges möjligheten att köra Mästarmöte den 26 juli tillsammans med några särskilt inbjudna.